INFO TENNIS INFILLSamenstelling en vorm


De granulaten komen uit een groeve waar het grind voor minstens uit 99,8% siliciumdioxide bestaat en dus vrij is van schadelijke verontreinigingen. AceCourt Tennis Infill heeft een ideale vorm die bijdraagt tot de volgende eigenschappen:

       Waterdoorlatendheid
       Minder/geen schaafwonden

Zeefproces


De zeeflijn van het gebruikte grind is bepaald in functie van de drainage-eigenschappen en de speleigenschappen:

   Prima waterdoorlating, dus bijna altijd bespeelbaar
   Geen stofvorming bij droog weer
   Goede balstuit en balsnelheid
   Voldoende vast voor snelle acceleraties

Kleurproces


Sidec heeft jarenlang gewerkt aan het keramische kleurproces waarbij anorganische bindmiddelen en pigmenten bij hoge temperatuur versmolten worden aan het oppervlak van de granulaten. Deze keramische coating heeft veel voordelen ten opzichte van de klassieke organische coatings:

   Uitstekende UV-resistentie (geen vergeling of geen verkrijting of afbraak polymeren)
   Optimale water resistentie
   Chemische resistentie (anti-mos, zure regen, strooizout)
   Slijtage resistentie (kleurvastheid)

Eigenschappen van het grind


   Kleur: Rood/Groen
   Korrelgrootte: Standard: 0.4 - 0.8 mm of Acecourt Micro: 0.1 - 0.3 mm
   Reële dichtheid bij 20 °C: ± 2,65 gr/m³
   Bulk dichtheid bij 20 °C ± 1.5 Kg/L
   Hardheid 7 Mohs

Download de volledige datasheet van AceCourt (PDF) >>

Download de volledige datasheet van AceCourt Micro (PDF) >>

MSDS


AceCourt Tennis Infill is niet ingedeeld als gevaarlijk volgens richtlijn 67/548/EEG en/of richtlijn 1999/45/EG

Download de volledige veiligheidsfiche >>

Besluit Bodemkwaliteit


AceCourt Tennis Infill ® voldoet aan het Besluit Bodemkwaliteit: de infill zorgt dus niet voor verontreiniging van de bodem.

Bekijk hier het volledige rapport Besluit Bodemkwaliteit >>Certificaat: ISA Sport (ISA-M4.b)


Het Instituut voor Sportaccommodaties (ISA Sport) is een onafhankelijk en professioneel kennisinstituut voor kwalitatief goede, duurzame en veilige sportvloeren. Voldoet de sportvloer aan de gestelde eisen, dan vindt deze erkenning plaats door opname in de sportvloerenlijst. Acecourt Tennis Infill voldoet aan al deze eisen.

AceCourt Tennis Infill voldoet met de grootste onderscheiding aan de norm van ISA Sport (ISA-M4.b). Daarenboven nam Sidec in maart 2011 zelf het initiatief om de granulaten extra testen te laten ondergaan op het vlak van UV-resistentie en slijtage-weerstand. AceCourt Tennis Infill heeft ook die extra testen met glans kunnen doorstaan.

Download de resultaten van de duurzaamheidstest van ISA Sport >>

Meer info op www.isa-sport.com

Certificaat: Labosport


Labosport is de marktleider op het vlak van het grondig testen van sportondergronden en sportuitrusting. De bedoeling van de testen van Labosport is om de kwaliteit en conformiteit voor bestaande normen en regelgevingen van de sportfederaties te verbeteren.

De testen van Labosport leggen vooral de nadruk op veiligheid, duurzaamheid, prestatiegerichtheid en verdraagzaamheid met betrekking tot het milieu.

Download de resultaten van de Labosport test >>

Meer info op www.labosport.com

Certificaat: DIN V 18035-7:2002-06


AceCourt voldoet ook aan de DIN V 18035-7:2002-06 norm. Bij deze test werd AceCourt getest op vorm, samenstelling en korrelgrootte. De tennis infill voldoet ook aan de milieu-eisen van deze norm.

Certificaat: ISO 9001 en ISO 9014


Sidec is sinds 2007 de trotse eigenaar van de ISO 9001 norm. Dit certificaat bevat een pak eisen voor een kwaliteitsmanagementsysteem waarmee de klanttevredenheid wordt verhoogd. ISO 9001 wordt door interne en externe partijen gebruikt om te beoordelen of de organisatie in staat is te voldoen aan eisen van klanten, wet- en regelgeving en de eigen eisen van de organisatie.

Sinds 2011 haalt Sidec ook de ISO 14001 norm. Dit certificaat is een internationaal geaccepteerde norm die aangeeft waaraan een goed milieumanagementsysteem zou moeten voldoen.

Download het ISO 9001 certificaat >>

Download het ISO 14001 certificaat >>